mellimplantátumAmikor a mellimplantátum beültetése komolyan felmerül valakinél, a méretet követően a második kérdés rögtön az lesz, hogy vajon kerek vagy csepp alakú implantátum lenne – e a megfelelő. A mellekkel kapcsolatban sokaknak nem feltétlenül pozitív dolgok jutnak az eszébe. A felnőtt hölgyek döntő többsége elégedetlen a melle formájával vagy a méretével. Ennek az elégedetlenségnek a megszüntetése pedig, az orvostudomány mai állása szerint kizárólag műtéti beavatkozás segítségével lehetséges. Az, aki méretesebb kebleket szeretne, nem bízhat a tornagyakorlatokban, a varázs krémekben és tablettákban vagy a speciális ételekben. A mell felépítése miatt ezek hatástalannak fognak bizonyulni. Nem érdemes azonban idegenkednie a mellimplantátum beültetésétől. A plasztikai beavatkozások ugyanis kis kockázattal járnak, és ha megfelelő plasztikai sebész végzi őket, akkor nagy eséllyel a végeredmény is maximális elégedettségre ad okot. Sokan vannak, akik reménykedve várják a kamaszkor végét, hátha a mellük a nekik megfelelő méretűvé válik. Amikor pedig egyértelmű lesz, hogy nem nő tovább, a csalódottság és az elkeseredés uralkodik el rajtuk. Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes megismerkedni az implantátum beültetésének a lehetőségével, hiszen már több, mint fél évszázada ez jelenti a tökéletes megoldást a keblek méretének a megnövelésére. Az elmúlt évtizedekben az eljárás és az implantátumok is jelentős fejlődésen mentek át annak érdekében, hogy a páciensek a lehet legelégedettebben távozhassanak a műtétet követően. A jövedelmekhez képest kedvezőbb mellplasztika árnak köszönhetően pedig már régóta nem csak a kevesek kiváltsága a mellimplantátum beültetése. A kis méretű keblek nagyobbak lesznek, a dekoltázs vonzóbbá válik, az alak pedig a teltebb keblek miatt formásabbnak tűnik majd. De nem csak a megjelenésben következnek be pozitív változások a műtétet követően. Vizsgálatokkal támasztották alá, hogy a sikeres mellplasztika után a páciensek közérzete jobb lett, jelentősen javult az önértékelésük. Azok az emberek, akik nem elégedetlenek magukkal, akik egészséges önbizalommal rendelkeznek, sokkal nagyobb sikereket érnek el a pályájukon és a magánéletükben is. Nem kell elégedetlenül tekintenie többet önmagára, lépjen ön is a változás útjára a mellimplantátum beültetésének a segítségével!

És, hogy milyen is legyen ez az implantátum? Nos, a választási lehetőségek egyre csak nőnek. Méret, forma, töltet és borítás tekintetében is igen széles palettáról lehet válogatni. Úgy gondolom, jó hírnek tűnhet, hogy ezeket a döntéseket nem önnek egyedül kell majd meghoznia. Minden egyes esetben ugyanis a saját kívánságai és elvárásai mellett az orvosi realitásokat is mérlegre kell tenni. Kiemelten fontos szerepe van annak, hogy az egyéni elképzeléseket és a páciens anatómiai felépítéséből fakadó következményeket megfelelő összhangba hozzák. Nem az számít jó plasztikai sebésznek, aki minden kívánság előtt meghajlik, hanem az, aki orvosilag releváns tényekkel alátámasztva, akár le is tud beszélni egy – egy beavatkozásról vagy kezelésről. A mérettel kapcsolatban is lehet szükség kompromisszumra, éppen ezért fontos az, hogy teljes mértékben megbízzon az orvosában. Ehhez a bizalomhoz az általános szimpátián kívül objektív tényezőkre is szükség van. A kiválasztott orvosnak ugyanis megfelelő tapasztalattal és tudással kell rendelkeznie. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy milyen minőségű anyagokat használ. Ez különösen fontos a mellimplantátum esetében. A legjobb minőségű implantátumok használatával nagyban csökkenthető a szövődmények előfordulásának a valószínűsége.

Ejtsünk néhány szót a mellimplantátumok formájáról! Alig egy évtizeddel ezelőttig fel sem merült az a kérdés, hogy milyen alakja legyen az implantátumnak, hiszen a kerek formájú volt csak használatos, egyeduralkodónak számított. Ma azonban sokaknak jelent jelentős fejtörést, hogy nem járnak –e jobban akkor, ha a csepp alakú mellett döntenek. Mind a kétféle formának vannak előnyei és hátrányai egyaránt, egyikről sem jelenthetjük ki, hogy az a legjobb. Azt azonban a személyes konzultációt követő vizsgálatok után egyértelműen meg lehet mondani, hogy önnek melyik lenne a legideálisabb. Nem lehet egyiket sem feljebb rangsorolni a másiknál, nem önmagukban jók vagy rosszak, egyszerűen kinek az egyik, kinek a másik felel meg jobban. A mellimplantátum formájával kapcsolatban azt a megállapítást tehetjük, hogy van, akinek a kerek alakú hozza el a kívánt eredményt, van, akinek pedig egyáltalán nem javasolt azt választania. Ennek a döntésnek a meghozásában is számíthat a plasztikai sebészre, aki a mell általános felmérésekor orvosilag is alátámasztott, hiteles választ fog adni erre a kérdésére is. A mellnagyobbítás esetében nem csak a méret növelése az egyetlen cél, hanem az emlők alakjának a formálása is. Általánosságban megállapítható, hogy a kerek implantátum segítségével sokkal feltűnőbb dekoltázsra lehet szert tenni, míg a csepp alakú implantátummal a hatás jóval természetesebb lesz. Mind a két forma esetében nagyon sokféle méret közül lehet választani. Ezek között a méretek között sok esetben csak húsz vagy harminc köbcentinyi eltérés van. Az implantátum kiválasztásához sokféle mérést, vizsgálatot kell elvégezni, és fontos az alapos konzultáció is. Az egyik legfontosabb alapja a döntés meghozatalának a páciens igényei és elvárásai lesznek. Milyennek szeretné látni a melleit, milyen megjelenésre számít a műtétet követően? Ebből a kiindulópontból válik világossá, hogy mit kell majd az orvosi realitással szinkronba hozni.

A mellimplantátum beültetése egy nagyon komoly döntés, melyet alapos megfontolásnak és információgyűjtésnek is meg kell előznie. Tisztában kell lennie az elégedetlenségének a valódi okaival, reális testképpel kell rendelkeznie. Ezenkívül természetesen a vágyainak és az elképzeléseinek is körvonalazódnia kell, hiszen csak így tudja majd megfogalmazni az elképzeléseit a személyes konzultáció alkalmával. A méret kiválasztása sem egyszerű feladat, hiszen a testalkat, a mirigyállomány és az egyéni ízlés is fontos szerepet kap benne, de ugyanilyen nehéz lesz a megfelelő forma megtalálása. Tisztáznia kell, hogy mi élvez nagyobb prioritást? Vonzó, feltűnő dekoltázst szeretne? Az bizony a kerek implantátum segítségével válhat valósággá. Vagy sokkal fontosabb önnek a természetes hatás? Ebben az esetben érdemesebb a csepp alakú implantátum után is érdeklődnie. Milyen jó, hogy ezeknek a kérdéseknek az eldöntésében nincs magára hagyva! Dr. Rusz Zoltán több, mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a mellplasztika területén. Ennek és szakmai tudásának köszönhetően a személyes konzultáción lehetősége lesz megtalálnia a leginkább személyre szabott megoldást. Minden esetben törekszik arra, hogy az egyéni elvárások és az orvosi realitás összhangba kerüljön. Bátran megbízhat az Ars Corporis kiváló plasztikai sebészében, érdemes időpontot kérnie hozzá! Minden segítséget meg fog kapni ahhoz, hogy elégedetten távozhasson a mellimplantátum beültetése után. Azt pedig, hogy csepp alakú vagy kerek lesz – e az implantátum, melyet beültetnek önnek alapos átgondolásnak és szakmai szempontok figyelembe vételének is meg kell előznie.