mellimplantátumNagyon sok nő szeretne mellimplantátumokat, de vannak, akik azon hezitálnak, hogy vajon szülés előtt, vagy után érdemes – e elvégeztetni a beavatkozást, míg mások az ismeretlentől való félelem miatt nem tudják rászánni magukat arra a beavatkozásra, melyre már akár kamaszkoruk óta vágynak. A keblekkel szembeni elégedetlenséget okozhatja valós esztétikai vagy méretbeli probléma, de állhat a háttérben egy irreális elvárás vagy a kulturális nyomás is. Mielőtt alaposabban megismerkedne a témával, érdemes arra választ találnia, hogy milyen okból szeretne a műtéti megoldás mellett dönteni. A genetikai okokból túlzottan kis méretű emlők megváltoztatására egyedül a plasztikai beavatkozások képesek. A torna, a diéta, a masszázsok és a csoda pirulás sem hozhatnak jelentős és tartós változást. Ha a testalkatához képest valóban nem megfelelő méretű a keble, akkor érdemes a változás mellett döntenie. Ha elégedetlenül szemléli magát, ha kellemetlen érzések öntik el az intim helyzetekben, vagy amikor a kiszemelt ruha nem mutat megfelelően, akkor érdemes felkeresnie az Ars Corporis kiváló plasztikai sebészét. A személyes konzultáción minden segítséget meg fog kapni, ami ahhoz szükséges, hogy irreális félelmek nélkül, megalapozott döntés után vállalkozhasson az implantátum beültetésére. Tudta, hogy ez a beavatkozás már csak nem hatvan éves? Természetesen a mai implantátumok jóval szélesebb skáláját mutatják a méreteknek, formának, töltő anyagnak és a borításnak is. Jóval tartósabbak, ellenállóbbak a fizikai behatásoknak, vonzó dekoltázst és formás kebleket eredményeznek. A műtét maga szintén kisebb kockázattal jár, kevesebb szövődménnyel számolhatnak a mai páciensek, mint a néhány évtizeddel ezelőttiek. És hogy ennek mi az oka? Természetesen az anyagok minőségének fejlődése mellett a szakmailag elkötelezett, képzett és megfelelő gyakorlattal rendelkező plasztikai sebész. Csakis egy igazán jó orvos kezei között tudhatja biztonságban magát. (A kockázatokat ugyan lehet a minimumra csökkenteni az itt felsoroltakkal, de egyetlen plasztikai sebész sem tudja garantálni, hogy mindig, minden esetben száz százalékos elégedettség lesz, és semmiféle szövődmény nem alakul ki a műtétet követően) Telt, formás melleket szeretne? Push – upos melltartó nélkül is büszkén szeretné vállalni önmagát? Kérjen időpontot a honlapon található elérhetőségeken az Ars Corporis kiváló plasztikai sebészéhez, Dr. Rusz Zoltánhoz!

Nézzük sorban a legfontosabbnak tűnő, a beavatkozás előtt felmerülő kérdéseket. Miért vállalkoznak annyian a mellimplantátum beültetésére? A szépségideál folyamatosan változik. Gondoljunk a hetvenes évek egyik legfelkapottabb modelljére Twiggyre, aki ikonikus rövid frizurájával, erős szemre fókuszáló sminkjével egyáltalán nem lehetett volna a mellnagyobbítás reklámarca. Mekkorát fordult a világ a kilencvenes évekre, ahol a vállaltan a plasztikai sebészetnek köszönhetően dús idomú Pamela Anderson vált ikonikussá, követendő példává. A trendek jönnek és mennek, a kulturális közeg ugyan hatással van ránk, de a saját elvárásoknak kell megfelelni, ezeknek kell a beavatkozás mozgató rugóivá válnia. Ha a mellméret miatt szégyenérzetünk van, ha megkeseríti a mindennapjainkat, akkor nem szabad habozni, hiszen a plasztikai sebészet valódi megoldásokat tud kínálni a problémára. Akkor lesz a végeredménnyel is igazán elégedett, ha reális testképpel rendelkezik. Hiszen a pozitív átalakulás is csak így vehető észre. Aki indokolatlanul látja nem megfelelőnek magát, túl aprónak a kebleit, az a változást sem tudja objektíven szemlélni, csak az elégedetlenség szemüvegén keresztül. A valós problémát lehet orvosolni a mellplasztika segítségével, a nem létezőt viszont nem. Érdemes tehát azután jelentkezni a mellimplantátum beültetésére, miután önmagával tisztázta a miért kérdését.

Mikorra érdemes időzíteni a műtétet? A cikk elején már szó volt érintőlegesen erről a kérdésről. Sokan vannak, akik alig várják, hogy elérjék a beavatkozáshoz szükséges életkort a tizennyolcadik életévet, olyanról is hallani, aki ballagási ajándékként ezt kéri. A kisebbrendűségi érzést megunva, büszkén és felszabadultan szeretnék ezek a hölgyek vállalni magukat. A kitűnő minőségű implantátumoknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy a terhesség és az anyatejes táplálás sem akadály, a gyermek szoptatása lehetséges a beültetett implantátummal együtt. (Azt azonban érdemes fontolóra venni, hogy az áldott állapotokat követően a test egésze változásokon megy keresztül. Az emlő mirigyei is megduzzadnak, majd veszítenek a térfogatukból, így a mell sem biztos, hogy a megszokott megjelenésű marad). Az életkor tekintetében nagy szórás mutatkozik, leggyakrabban a harmincas – negyvenes évükhöz közeledő hölgyek döntenek a beavatkozás mellett. A mikor kérdése vonatkozhat az évszakra is. Ha abba gondolunk bele, hogy az állandóan meleg klímájú, mediterrán országokban is végeznek implantátum beültetést, úgy értelem szerűen a nyári hónapok sem zárhatóak ki. A mellplasztika területén a csúcsidőszaknak egyértelműen az ősz és a tavasz közé eső hidegebb hónapok számítanak. Ennek, habár a nyári időszaknak is vannak előnyei, praktikus okai vannak. A műtétet követően egy speciális úgynevezett kompressziós melltartót kell hordani éjjel és nappal egyaránt, a hűvösebb időszakban ez kellemesebb, mint a kánikulában, ráadásul a vastagabb, bővebb, hosszabb ujjú felsőkben láthatatlanabb is. A műtéti sebeket nem érheti víz és napfény a minél gyorsabb felépülés érdekében. Ezeket a feltételeket könnyebb télen betartani, mint nyáron, ahol a műtétet követően valószínűleg ki kéne hagyni a nyaralást, a strandolást és a napozást is az egész szezonban. A túlzott izzadás sem tesz jót a sebeknek, ráadásul nyáron sokan vannak, akik szívesen vesznek egy – egy hűsítő zuhanyt napközben is, amiről ebben az esetben le kell mondaniuk. Illetve sok hölgy gondolkozik úgy, hogy a nyári, öltözködés tekintetében merészebb időszakban büszkévé tenné a vonzóbbá vált dekoltázsa. Talán ezek miatt az indokok miatt választják kevesebben a nyári időszakot. Aminek azonban előnye lehet a könnyebben megoldható szabadságolás, a lenge, vagy is egyszerűbben fel és le húzható ruházat, és természetesen az a jókedv és általánosan jobb közérzet, ami a hosszabban világos napokkal együtt jár.

A mellplasztikával kapcsolatban az itt feltett kérdések még csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen ahhoz, hogy felelősségteljes és megalapozott döntést hozzon, olyat, amit nem fog megbánni, bizony sok információval kell még rendelkeznie. A mellimplantátum beültetése nagy esztétikai változást hoz az életébe. Még a testkontúrja, és a tartása is meg fog változni. Meg kell tanulnia kezelni az elismerő pillantásokat, és adott esetben még a ruhásszekrénye tartalmára is kihatással lehet. A pozitív külsődleges hozadékok mellett a páciensek beszámolnak az önbizalmuk növekedéséről és a közérzetük javulásáról is. Közhelynek számít, de ha elégedett, el tudja fogadni önmagát, mások is jobban elfogadják majd. A tökéletes, valóban pozitív eredményeket hozó mellplasztikához pedig egy kiváló plasztikai sebészre van szüksége: Dr. Rusz Zoltánra. Több, mint húsz éve praktizál, gyakorlatát neves orvosok mellett szerezte, már az egyetem elvégzésekor tudta, hogy a mellel és helyreállításával szeretne leginkább foglalkozni. Nála biztos kezekben tudhatja magát a mellimplantátum beültetésekor!