saját zsírral való feltöltésA melleikkel elégedetlen Hölgyek száma bizony nem mondható alacsonynak, sokan a felnőttkor elérése előtt szembesülnek azzal, hogy a mellük mérete nem felel meg az elvárásaiknak. A megnagyobbítására sokféle házi praktika, drágán kínált „csodaszer” áll a rendelkezésükre, azonban ezek nem vezethetnek eredményre. Az orvostudomány mai állása szerint kizárólag a mellplasztika műtéti beavatkozásai hozhatnak tartós és valóban látványos eredményt. Sem a torna, sem a diéta, sem különböző krémek és masszázsok nem lehetnek hatékonyak, ennek oka pedig nem másban, mint a mell anatómiai felépítésében keresendő. Formáját és méretét a benne lévő zsírszövetnek és mirigyes állománynak köszönheti. A mirigyes állomány a terhesség illetve a szoptatás időszakában megduzzad, emiatt időlegesen nagyobb méretű kebleink lehetnek. A zsírsejtek is kigömbölyödnek egy nagyobb mértékű súlygyarapodás alkalmával, viszont az ilyen módon szerzett keblek mérete nem tartós, hiszen a fogyás alkalmával ezek veszítenek először a nagyságukból. A kebel változó mérete pedig nem éppen esztétikus változásokat idéz elő. A bőr megereszkedik, a megszokott feszesség és kerek forma pedig megszűnik. Emiatt aztán azok a Hölgyek is elégedetlenek lehetnek a mellükkel, akiknek kezdetben nem volt ilyen jellegű problémájuk. Az Ars Corporisnál személyre szabott, egyéni megoldásokkal és húsz év szakmai tapasztalatával várják a kedves Pácienseket! Mindegy, milyen ok miatt elégedetlen a keblével, ha ez egy reális testképpel párosul, a probléma megoldásra kerülhet. A mellplasztikában két eljárás közül lehet választani akkor, ha a mellek nagyságát szeretné megnövelni. Az egyik ilyen módszer a mindenki által jól ismert, és egyik leggyakrabban választott plasztikai beavatkozás: az implantátum beültetése. Ez az eljárás már közel hatvan éves, ez idő alatt számtalan fejlesztésen, tökéletesítésen ment keresztül. A beültetés technikájának köszönhetően egyre kevésbé látszódnak a műtét nyomai, csökkentek a kockázatok és a szövődmények. Az implantátumok tökéletesítése miatt ma már több, mint négyszázféle lehetőség közül választhat az, aki az implantátum beültetése mellett teszi le a voksát. Minden igénynek azonban ez a roppant népszerű beavatkozás sem tud megfelelni, ezért indultak el, már az ezerkilencszáznegyvenes évek végén más irányú fejlesztések, kutatások is. Ez pedig nem volt más, mint a saját zsírral való feltöltés lehetősége. Ugyan a plasztikai sebészet más területein már régóta használják, a hegek eltüntetésére, az arc ráncai mélységének a csökkentésére, vagy akár a fenékplasztika területén is. A mellek méretének a növelésére csak nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdték alkalmazni. Azóta viszont a népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre többen döntenek mellette. Nézzük meg lehet ennek az oka, ismerkedjünk meg alaposabban ezzel a mellnagyobbító eljárással!

A saját zsírral való feltöltés tökéletesen alkalmas arra, hogy szimmetrikus, formás, egy – két mérettel nagyobb melleink lehessenek.  Az eljárás lényege, hogy egy alkalmas, vagyis megfelelő mennyiségű többlet zsírral rendelkező területről a zsír eltávolításra kerül, majd az így nyert zsírsejteket egy speciális kezelést követően a mellekbe juttatnak vissza. Érdemes azonban néhány dologra felhívni a figyelmet. Ezt a beavatkozást nem választhatja mindenki, hiszen megfelelő test – zsír aránnyal kell rendelkezni hozzá. Ezt a kedves Páciens nem tudja megállapítani, a plasztikai sebész kompetenciája az, hogy eldöntse, ki alkalmas a műtét elvégeztetésére. Illetve maga a zsírleszívás szó szépen hangzik, sokan gondolhatják, hogy két legyet üthetnek így egy csapásra: a kényes terület alakformálását és a mellek megnagyobbítását. Sajnálatos módon azonban a mellnagyobbítás saját zsírral esetében az alakformálás nem valósul meg, hiszen az elsődleges cél az,hogy a mellek megnagyobbításához szükséges zsírsejteket kinyerhessék, se többet se kevesebbet ne. Természetesen van lehetőség arra, hogy valaki összehozza a kellemest a hasznossal, ám abban az esetben már két külön beavatkozásról kell beszélnünk. A kinyert zsírsejtek tehát egy speciális kezelésen esnek át, vagyis ülepítik és centrifugálják őket. Ezután már alkalmassá válnak arra, hogy kis kanülök segítségével az érintett területbe jutassák őket, így elnyerve a kívánt formát és méretet. A műtét a legtöbb esetben altatásban zajlik, igen apró bemetszések lesznek csak a bőr felületén, melyek szinte észrevehetetlenek lesznek. A mellek kinézete és tapintása egyaránt megtévesztésig hasonlítani fog az eredeti, természetes keblekére. Mivel nem idegen anyag kerül a szervezetbe, ezért az allergiás reakció, a sokakban felmerülő idegenkedés érzése teljesen ki van zárva.

Az előbb felsoroltak igen pozitívak, miért is nem dönt akkor mindenki a saját zsírral való feltöltés mellett? Talán azért mert nem mindenki alkalmas a beavatkozás elvégeztetésére. Hiszen a megfelelő test – zsír arány elengedhetetlen hozzá. Nem lehet közeli hozzátartozó zsírsejtjeit sem alkalmazni, mindenképpen sajátnak kell lennie. Sokan azért idegenkednek, még akár plasztikai sebészek is a nagyobb volumen pótlásától, mert a zsírsejtek felszívódhatnak,mégpedig nem minden esetben szimmetrikusan a két kebelből. Nem véletlen az, hogy a beavatkozáskor túltöltést alkalmaznak, így a biztosan  megmaradó nagyjából hatvan százaléknyi átültetett zsírsejt is elegendő lesz a kívánt végeredmény eléréséhez. Vannak olyan esetek, amikor a kezelést újra meg kell ismételni a tökéletes kinézet elérésének az érdekében. Fontos azt is kiemelni, hogy míg az implantátum mindig is egy teljesen idegen anyag marad, addig a beültetett zsírsejtek egy idő után teljesen otthon érzik magukat az új környezetükben is, vagyis él, és úgy viselkedik, mint a régi környezetében. Még arra is képes lesz,hogy a testsúly változásával kigömbölyödjön, vagyis teljesen természetes hatást nyújt még hosszú évek múltával is.

Sokféle pro és kontra érvet fel lehet hozni a saját zsírral való mellnagyobbítással kapcsolatban, bizonyára Ön is nagyon eltérő véleményeket is olvasott már a témával kapcsolatban. Azok a Hölgyek, akik alkatilag, lelkileg és elvárásaikat tekintve is alkalmasak erre a beavatkozásra, biztosan nem fognak csalódást érezni, hiszen a keblük természetes kinézetű, feszes és formás lesz, a dekoltázsuk pedig vonzóvá válik anélkül, hogy idegen anyag került volna a szervezetükbe. Azt viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nem mindenki alkalmas arra, hogy átessen a saját zsírral való feltöltés műtéti beavatkozásán. Vannak, aki nem tudnának megfelelő mennyiségű zsírsejtet adni, melynek mennyisége a több száz millilitertől az akár egy liternyi mennyiségig is terjedhet. Vannak azonban olyan Hölgyek is, akiknek a vágyai és az igényei haladják meg azt a határt, melyet a saját zsírral való feltöltéssel el lehet érni. Ez az eljárás ugyanis nem alkalmas a méret korlátlan változtatására (mellesleg az implantátum sem,, hiszen nem csak az igényeket de például a vázrendszer terhelhetőségét is figyelembe kell venni a méret kiválasztásakor), csak egy – két méretnyi növekedést lehet elérni a segítségével. Ha azonban Önt érdekli ez az eljárás, keresse Dr. Rusz Zoltánt bizalommal! Ő egy nagyon kiváló és lelkiismeretes plasztikai sebész, aki az Ön igényeihez és elvárásihoz leginkább passzoló, azzal legjobban harmóniában lévő megoldást fogja javasolni.