Kérdések / Válaszok

További kérdések esetén állok rendelkezésére az elérhetőségeimen

Akár több litert is, de ehhez komoly kórházi háttér szükséges. Általában másfél-két és fél liter az, ami egy átlagos műtétnél maximálisan kivitelezhető.
Ez a műtét típusától és a munka és a sport jellegétől függ. A munkavégzés valamikor már egy hét után megkezdhető, a fizikai terhelés vagy sport 4-6 hét.
A műtét után akár fél egy évnek is el kell telnie.
Amennyiben az implantátum sértetlen marad, szövődményt nem okoz, akkor nem kell kicserélni.
Az már tudományosan is bizonyított, hogy a szilikonnak egyáltalán nincs egészségkárosító hatása, a szilikont a gyógyítás más területén is alkalmazzák.
Természetesen a plasztikai sebész több különböző típusú implantátum választási lehetőségét is felajánlja ezek előnyeivel és hátrányával, és vizsgálatot végez. A páciens vázolja az igényeit, és ezek eredményeként kerül kiválasztásra az optimális implantátum.
Alapvetően három helyről lehetséges. A mell alatti redőben, a bimbóudvar bőrén harántul, vagy annak határán, alsó ívén és a hónaljárok bőrén ejtett metszésekből. Ennek kiválasztása a páciens anatómiai adottsága, az implantátum típusa, a páciens igénye alapján történik.
Ehhez akár több hétnek, hónapnak is el kell telnie, de természetesen ez a műtét típusától függ. A nők melle egész életükön keresztül változik. Ennek a folyamatnak a gyorsasága ember és ember között különböző. Mellnagyobbító műtét után a változás nem lesz olyan szembetűnő, mint például a mellfelvarrás esetében, hiszen a mell állományának, kötőszövetes struktúrájának, bőrének rugalmassága az idő múlásával csökken.
Ez attól függ, milyen típusú mellműtétet végzünk. A mellek nagyobbítása, implantátumok beültetése után természetesen tud szoptatni. Akkor, amikor a mirigyállományt is érinti a beavatkozás, pl. mellkisebbítés, akkor előfordulhat, hogy a szoptatásnál gondok jelentkezhetnek.
A műtétek után előfordulhatnak változó intenzitású fájdalmak, de ezek általános fájdalomcsillapítóval, fizikai kímélettel, a terület hűtésével, jegelésével csökkenthetők és megszűntethetők.
Azzal, hogy az orvosi utasításokat betartjuk, panasz, nem várt probléma esetén pedig azonnal felvesszük a kapcsolatot orvosunkkal.