mellimplantátumAz egyre szélesedő kínálat a mellimplantátumok piacán önnek is lehetőséget biztosít arra, hogy olyan keblei legyenek, amelyek jól illenek a vágyaihoz és a testalkatához is. Ehhez pedig egy kiváló plasztikai sebésztől kaphat meg minden szükséges információt és segítséget. Dr. Rusz Zoltán több évtizedes tapasztalattal és naprakész tudással várja kedves pácienseit az Ars Corporisnál. Az nem jelenthet újdonságot, hogy sokan elégedetlenek a keblük méretével vagy a formájával. Pedig a nőiességnek ez a szimbóluma mind a két nem érdeklődésének a középpontjában áll. Sok hölgy mindennapjait, kapcsolatait keseríti meg az örökös elégedetlenség, az, hogy képtelen elfogadni a túl kicsinek talált kebleket. Nem kell azonban együtt élnie ezzel a kellemetlen érzéssel! A plasztikai sebészet dinamikus fejlődésének és a lelkiismeretes, jól képzett plasztikai sebészeknek köszönhetően tartósan és biztonságosan érhet el szemmel is jól látható, valódi változást hozó átalakulást. Sokféle tévhit kering a mellplasztikáról. Számoljunk le velük egyszer s mindenkorra! Tudjon meg minden szükséges információt erről a beavatkozásról, amely sok millió nőnek erősítette meg az önbizalmát, tette vonzóbbá a megjelenését!

A szilikon mellekhez sokan egy nagyon mű, jellegzetesen kerek, egyáltalán nem természetes megjelenést társítanak. Az operációnak nem kell látszódni, az esztétikus végeredményt ma már nem csúfítják el látható hegek. A természetellenes kinézet, a labdaszerű látszat sem általános. A mellimplantátum léte sok esetben a laikusok számára még tapintással sem állapítható meg. A jól kiválasztott méretű, formájú, és a megfelelő plasztikai sebésszel elvégeztetett, jó helyre beültetett implantátum esztétikus, tökéletesen illik a viselőjéhez. A vonzó dekoltázs, a magabiztos megjelenés, és az esztétikus, szép keblek lesznek az eredményei a beavatkozásnak, nem pedig az, hogy könnyen megállapítható a beültetés ténye. Sok olyan hölgy van, akin ugyan feltűnik a formás kebel, de nem mondanák meg, hogy nem a természet bánt bőkezűen velük. A túlzottan mű megjelenéstől és tapintástól való félelem ne tartsa vissza önt sem attól, hogy a mellimplantátum beültetése mellett dönt!

Valóban igaz az, hogy sok az elrontott, komoly következményekkel járó implantátum beültetés? Nagyon sokan tartanak a tokzsugorodástól, mely nem csak esztétikai torzulást okoz, hanem akár fájdalommal is járhat. Ebben az esetben sajnálatos módon csak egy újabb beavatkozás segíthet megoldani ezt a komoly problémát. De mi is az a tokzsugorodás? Minden esetben a szervezet úgy fogadja be az implantátumot, hogy egy kötőszövetes réteget alakít ki körülötte. Ennek a jelenléte teljesen természetes, sőt szükségszerű jelenség, mely a tartós és esztétikus végeredményhez elengedhetetlen. Gond, probléma akkor származik belőle, amikor ez a tok túlzottan megvastagodik, majd összezsugorodik. Ilyenkor a melleknél egy feszes és kemény réteg alakul ki. Ez kezdetben még csak kitapintható, súlyosabb esetekben azonban láthatóvá is válik. az implantátum körvonalai szemmel is jól kivehetőek lesznek. Nem csak az alakját torzítja el az emlőknek, de komoly fájdalommal is járhat. Fontos azonban megemlíteni, hogy az esetek elenyésző: négy – öt százalékában alakul csak ki. Dr. Rusz Zoltán kizárólag a legjobb minőségű implantátumokat használja, a beültetés helyét pedig mindig a páciens állapotához és az implantátum tulajdonságaihoz igazítja. Tudása és tapasztalata nyújtja azt az alapot, hogy minden esetben a páciens számára legideálisabb megoldást válassza. Azonban azt is el kell mondani, hogy még a legnagyobb körültekintéssel végzett beavatkozás esetében is előfordulhat a tokzsugorodás nem kívánatos jelensége. Szerencsére azonban ez egyre ritkább. A plasztikai beavatkozásoknál sokkal kevesebbszer fordul elő korai szövődmény, mint más műtétek esetében.

A nők életének meghatározó része a gyermekvállalás. Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy meg kell – e várni a családalapítás befejezését a műtét elvégzésével. A vizsgálatok és a tapasztalat azt mutatják, hogy mellimplantátum beültetése után is lehet szoptatni, semmilyen akadályt nem jelent ez a csecsemők táplálásában. Illetve az implantátumban sem tesz kárt, nem okoz deformitást. A pácienseknek azt szokták ajánlani, hogy ha rövid időn belül tervezik a gyermekvállalást, akkor érdemes utána elvégeztetni a keblek megnagyobbítását, de a tejtermelő mirigyek működésére, a baba egészségére semmiféle káros hatással nincs.

Komoly félelem szokott lenni az is, hogy vajon mennyire nehéz megszokni az idegen anyagot, hozzá lehet –e szokni. A páciensek tapasztalati egyöntetűen azt mutatják, hogy igen. a megnövekedett emlők hoznak majd változást az életébe, de ezek könnyen kezelhetőek lesznek, az életmódját nem fogják negatívan befolyásolni. A megszokott mozgásformák, a mindennapokba beépült sporttevékenységek folytathatóak a műtétet követően is. A melltartóit természetesen le kell majd cserélnie, hiszen az implantátumoknak köszönhetően meg fog változni a kosármérete is. Ennek a mértéke a beültetett implantátum nagyságától függ majd. Amilyen változásra mindenképpen számíthat: az az önmagával való nagyobb fokú elégedettség, a testképének az esztétikusabbá válása, a vonzó dekoltázs, az ezzel együtt járó magabiztosság. Fel kell készülnie az elismerő pillantásokra és megjegyzésekre is, melyek csak alá fogják támasztani azt, amit ön is érez: jobb közérzettel és nagyobb elégedettséggel élheti majd a mindennapjait.

Az is tévedés, hogy a páciens saját maga, pusztán a vágyai és az igényei alapján tudja kiválasztani a megfelelő implantátumot, a hozzá tökéletesen illő mellméretet. Ma, minden tényezőt figyelembe véve, több, mint négyszázötvenféle implantátum van forgalomban. A méret, mely kezdetben csak háromféle lehetett (kicsi, közepes és nagy), tekintetében is figyelembe kell venni az anatómiai felépítését is, azt hogy a vállai, a bőre mekkora implantátumot képesek elhordozni. Nem lehet eltekinteni attól sem, hogy mekkora keblekkel marad arányos a testalkata. Minden esetben természetesen a kiindulópontot az ön elképzelései fogják adni, egy olyan kiváló plasztikai sebész, mint Dr. Rusz Zoltán pedig képes lesz arra, hogy azokat az orvosi realitásokkal harmóniába hozza.

Sokakat tart vissza az a félelem is, hogy az implantátumokat egy meghatározott idő után cserélni kellene. A mai, modern, jó minőségű implantátumok tartósak, a gyártók garanciát is vállalnak rájuk. Az esztétikai okokból, még nagyobb méretet szeretett volna a páciens, történt cseréknél figyelték meg a plasztikai sebészek, hogy a magas minőségű implantátumok semmiféle változáson, „elöregedésen” nem estek át, tíz év után is változatlanok maradtak. Dr. Rusz Zoltán kizárólag a legjobb minőségű implantátumokat használja, melyek igazán tartósnak mondhatóak. Sem a közeli cserére, sem a károsodásokra nem kell számítani.

A plasztikai sebészetnek ez az ága óriási változáson, fejlődésen ment keresztül már az elmúlt évtizedben is. A mellimplantátum beültetése biztonságos, tartós eljárás. Tanulság, hogy érdemes egy igazán jó plasztikai sebészre bízni a műtétet. Dr. Rusz Zoltán, az Ars Corporis kiváló plasztikai sebésze, ilyen orvos, keresse bizalommal!