A mellnagyobbítás fórum már rengeteg kérdésben segített dönteni hölgyeknek. Ezért van az, hogy olyan népszerű ez a hely, nagyon sok mellnagyobbítás fórum található az interneten. Mik ezek a helyek?  A legnépszerűbb mellnagyobbítás fórumok a következők:

dekoltazs1340Hoxa portál: Az oldal mottója: „Az életről és egyéb jóságról…” Itt nagyon sok olyan hasznos dolog található, ami érdekli a nőket. Ezek között vannak receptek, szépségtanácsok, játékok, klubok és képeslapok is. De az oldal egyik legnépszerűbb szolgáltatása a fóruma, ahol a plasztikai sebészek, plasztikai műtétek is szóba jönnek.

index.hu: Ez egy hírportál, aminek természetesen fóruma is van. Itt inkább aktuálpolitikai és kulturális témák jönnek szóba, de az életmód csoportban a plasztikai sebészet is téma szokott lenni.

Nők lapja Café: Ahogy a neve is mutatja az oldal női témákkal foglalkozik. A lap tulajdonképpen a netes változata a Nők Lapja újságnak. Itt azonban interaktív szolgáltatások is találhatóak, mint például a fórum. Mivel az oldal célközönsége a hölgyek, a mellplasztika igen népszerű téma itt.

gyakorikérdések.hu: Ez az az oldal, ahol bárki felteheti kérdéseit, és bárki válaszolhat rá.  Azonban itt vigyázni kell, mivel sok a troll, nagyszámban vannak azok, akik viccelődni, poénkodni járnak ide. Nem biztos, hogy ezen az oldalon mindig komoly válaszokat kapunk a kérdésünkre.

Ezek a helyeken sok ember megfordul, mindenki más és más motivációval. Nagyon sok az olyan hölgy, akinek még nem volt plasztikai műtétje, de gondolkodik rajta, szeretné melleit megnagyobbíttatni. Ehhez a döntéshez gyakran évek kellenek. Ilyenkor sokat segít az, ha egy ilyen fórumon a hölgy kibeszéli szorongásait, gondolatait. Előnye még ekkor az oldalnak, hogy a leendő páciens rengeteg történetet hall, ahol más hölgyek beszélnek saját műtétjükről. Így tisztába lesz vele, hogy a beavatkozás mivel jár, érdemes-e neki belevágni.

Harmadik csoport a mellnagyobbítás fórumon, azok a nők, akik már átestek mellnagyobbító műtéten. Ők szívesen beszélnek tapasztalataikról, mesélnek a beavatkozásról, és biztathatják azokat a nőket, akik még bizonytalanok a döntésükben.

Azonban egyvalamit ne feledkezzen meg, amikor a mellnagyobbítás fórumon próbál információkat szerezni. A fent leírtak miatt nagyon hasznos ez a felület, de azt mindig tartsa szem előtt, hogy itt általában nem szakemberek vannak, így szakmai kérdésekkel forduljon orvoshoz, vagy látogassa meg a klinikák honlapjait.

Viszont az orvosválasztásban nagyon sokat tud segítem a mellnagyobbítás fórum, hiszen rengeteg plasztikai sebész neve megfordul itt, és nagyon sokan vannak, akik mesélnek az adott sebésszel való tapasztalataikról. (Ehhez hasonló információt ad a blog. Ez egy internetes napló. Nagyon sok ilyen blog foglalkozik a mellplasztikával. Vannak hölgyek, akik a saját mellplasztikájukról írnak naplót a világhálón. Itt részletesen meg lehet tudni azt, hogy hogyan  zajlik egy műtét, és mindezt a páciens szemszögéből. Egy ilyen írás egyik főszereplője mindig az operáló orvos. Itt nagyon sokat meg lehet róluk tudni, legtöbbször igen élmény szerűen. Ez igen sokat segíthet a döntésben.)

De minden információt, tanácsot jó a saját szemünkkel leellenőrizni. Miért lenne másképpen ez a mellplasztikával? Itt meg különösen nagy a tét, hiszen a páciens a teste szépségét és egészségét bízza rá az orvosára. Szerencsére a mellnagyobbítás fórumon kívül is van még olyan oldal, ahol le lehet ellenőrizni ezeket az információkat. Ez pedig nem más, mint a klinikák honlapjai. Meg merem kockáztatni, hogy ma már nincsen olyan plasztikai sebészet, vagy plasztikai sebész, aki nincsen jelen a világhálón, nincsen külön oldala. Ezeknek a lapoknak mindig fontos része a fényképek, amik a sebész referenciamunkáit mutatják meg. A legtöbb fotó két részből áll, egyből, ami a műtét mellplasztika-beavatkozaselőtt és egy, ami a műtét után ábrázolja az emlőket. Így látni lehet a legfontosabbat, azt, hogy milyen változás történt a testrészen.

Igen, itt a kulcsszó a változás, hiszen ez mutatja, hogy egy sebész mennyire ügyes és milyen jó az ízlése. Ez teljesen jól látszik ezeken a fotókon. Egyről ne feledkezze meg akkor, amikor ezeket a képeket nézegetni. Ez nem egy katalógus, Önnek soha sem lesz pontosan olyan melle, mint a képen látható hölgynek. Ennek az az oka, hogy a műtét végeredményét mindig befolyásolja a páciens testének egyedi jellemzői. Így míg egy bizonyos nagyságú implantátum remekül mutat egy nőn, lehet, hogy egy másik nőt nem fog ennyire széppé tenni, hiszen különböző a mellkasuknak a szélessége.

De másban is tudnak segíteni ezek a fotók. Ma Magyarországon nagyon sokféle implantátum kapható, és ezalatt nemcsak azt értem, hogy különböző nagyságúak. A tasakokat meg lehet tölteni fiziológiás sóoldattal, és folyékony szilikon zselével is. Ezen kívül ma már megjelent a saját zsírral való mellnagyobbítás is. Mind a három megoldással nagyon szép és esztétikus eredmény érhető, ezért nehéz a választás. A mellplasztika képek viszont megerősíthetik a páciens döntését, hiszen nézegetésükkel tisztában lesz azzal, hogy melyik fajta töltőanyaggal milyen hatás érhető el. Ugyanez igaz az implantátum többi tulajdonságára is. A formája, a magassága is számít az implantátumnak Egy laikus nagyon nehezen tudja eldönteni, hogy az ő esetében mi lesz a megfelelő. Viszont a fényképek már tudnak adni egy kiindulási pontot.

Ezekről a témákról a mellnagyobbítás fórumon is lehet felvilágosítást kapni, nagyon sok nő szívesen mesél itt arról, hogy neki melyik fajta implantátum jött be, mit gondol róluk. A mellnagyobbítás fórum ebben is tud segíteni a hezitáló leendő páciensnek.