mellplasztikaIgenis vannak olyan helyzetek, amikor a mellplasztikai beavatkozások elkerülhetetlenné válnak. Ebben a cikkben egy olyan élethelyzettel és az azt követő plasztikai beavatkozással szeretném megismertetni önt, amely sok nő számára ismerős lehet. A keblekkel szembeni elégedetlenség nem új keletű vagy egyedülálló jelenség. Sajnálatos módon a hölgyek döntő többsége talál valamilyen kifogásolnivalót bennük. Vannak az objektíven, nézőponttól függetlenül megjelenő problémák. Ilyen például a szemmel is jól látható aszimmetria, vagy a tubuláris mell. Ezekben az esetekben nem egy egyéni érzés, vagy vélemény alapján lehet ítéletet hozni, egy teljesen nyilvánvaló esettel van dolgunk. Az azonban, hogy mekkora emlő az elég nagy vagy a megfelelő, az a legtöbb esetben teljesen az egyéni ízlés függvénye. Ha valaki úgy gondolja, hogy ez a kebel nem megfelelő a számára, a mellplasztika eljárásai és beavatkozásai között lehet olyat találni, mely egy körültekintően kiválasztott plasztikai sebésszel elvégeztetve a kívánt eredményt fogja hozni. Az általam ismertetett esetekben a nőknek a mellükkel semmilyen problémájuk nincsen. Megfelelő méretűnek és formájúnak  tartják egészen addig, amíg a terhességet és a szoptatást követő időszak után át nem alakulnak. A kedvezőtlen változások a legtöbb esetben a méret csökkenése és ezzel együtt a bőr megereszkedése. A kezdetben még formás keblek alaktalanná válnak, jelentősen veszítenek a teltségükből is. Ez a legtöbbször nem csak egy egyszerű esztétikai probléma, hanem sok lelki teher is társul hozzá. Az örökös elégedetlenség aláássa az önbizalmat, szégyenérzetet okoz. Ezek pedig megölhetik a kapcsolatok intimitását, mely új és még bonyolultabb problémákat eredményez. Jó, hogy a kialakult helyzetet nem kell állandónak és megváltoztathatatlannak tekintenie, hiszen a mellplasztika segítségével hatásosan lehet tenni ellene. A folyamatos és dinamikus fejlődésnek köszönhetően egyre kisebb kockázattal és kevesebb szövődménnyel kell számolnia. A finomodó eljárások, a minőségi anyagok használata garanciát jelentenek arra, hogy a műtét a kívánt eredményt hozza, és egyre kevesebb látható jele maradjon.

És hogy mi az a beavatkozás, amely valóban radikális változást hozhat? Természetesen a mellfelvarrás implantátum beültetésével. A műtét elvégzéséhez azonban egy igazán kiváló és nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészt kell találnia. Én az Ars Corporisnál praktizáló Dr. Rusz Zoltánt szeretném önnek ajánlani. És, hogy miért? Azért, mert több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, ezért minden esetben valóban személyre szabott megoldást tud kínálni. Mert nagy szakmai tudása van, ismeri és gyakorlottan alkalmazza a legújabb eljárásokat és technikákat is. Azért, mert nyílt és őszinte kommunikációval fordul a páciensei felé, és adott esetben nem átall akár ellent is mondani, ha az egészségügyi vagy az esztétikai szempontok úgy kívánják. A műtéten már átesett páciensei kiemelték a precízségét, fontosnak tartották, hogy a beavatkozást követő időszakban sem hagyta magukra őket. Többen kiemelik, hogy valóban bizalommal vannak iránta, melyet a személyiségének és a szakmai tudásának köszönhet. Érdemes önnek is megismernie, és a személyes konzultáción tapasztalatot és benyomást szereznie róla. Olyan plasztikai sebész ő, akinek bátran helyezheti a kezébe a szépségét és az egészségét egyaránt. Amennyiben a vizsgálatok után egyértelművé válik, hogy a fennálló esztétikai problémát a mellfelvarrással és az implantátum beültetésével lehet megszüntetni, érdemes vele elvégeztetnie a műtét is.

Mire is lehet számítani ennél a beavatkozásnál? Természetesen egy nagyon alapos kivizsgálásra, mely nem csak az általános egészségügyi állapot felmérését jelenti. Igen pontosan meg kell határozni a mellek megereszkedésének mértékét, mely nagyban meghatározza a felvarrás technikáját és a beültetendő implantátum nagyságát is. A beavatkozás bonyolultságától függően az altatásban végzett műtét hossza akár két és fél óra is lehet. A mellimplantátum beültetése az első feladat. Dr. Rusz Zoltán kizárólag a legjobb minőségű implantátumokkal dolgozik. Ez azért kiemelkedő fontosságú, mert csak ezek igazán tartósak, mentesek a szivárgástól még a fizikai behatások esetében is. Használatukkal csökken a tokzsugorodás előfordulásának a valószínűsége. A jó minőségű, és igen, ezáltal a drágább árkategóriába tartozó implantátum az igazán megbízható, amely hosszú évtizedekig megelégedésre ad okot. Az implantátum méretének, formájának, borításának és töltetének a kiválasztása nem az ön feladata, hiszen az egyéni elvárások és igények mellett szakmai szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban esztétikus eredmény szülessen, mely az egészsége szempontjából is megfelelő. Az implantátum fajtájától és az anatómiai tulajdonságoktól függ az is, hogy hová helyezik az implantátumot. Lehetséges a mirigyállomány alá, vagy teljesen illetve részlegesen a nagy mellizom alá beültetni. Mivel az emlők megereszkedése is a probléma része volt, így pusztán az implantátumok beültetése még nem eredményezne szép kebleket vagy vonzó dekoltázst. Emiatt az állomány megformálása és a bőrfölösleg eltávolítása a következő lépés. A sebszélek összevarrása után a műtét befejezettnek tekinthető. Sok páciens panaszkodik arra, hogy az ébredés utáni első órákban kellemetlen közérzet és csalódottság vesz rajtuk erőt. Nem szabad elfelejtkeznie arról, hogy a keblek a végső formájukat csak néhány hónap múlva nyerik el. A műtéti terület pedig az első napokban semmiképpen nem fog esztétikus látványt nyújtani. A rossz közérzet oka lehet a fáradtság, a fázás és a feszülő érzés is. Ezek azonban hamar elmúlnak, a mellek feszessége, formássága azonban tartós marad.

A mellfelvarrás nem mindenesetben kell, hogy az implantátum beültetésével is együtt járjon. A plasztikai sebész kompetenciája eldönteni, hogy melyik megoldás eredményezheti az ön által elvárt kinézetet. Ilyenkor fontos a bizalom, mely minden orvos – páciens kapcsolat alapját jelenti. Fontos hangsúlyozni, hogy nem kell beletörődnie a keblek megváltozott megjelenésébe. A mellplasztika lehetőségeket kínál önnek a változásra, olyan lehetőségeket, melyek tartós és esztétikus eredményt produkálnak. Több pszichológus is alátámasztja azt a véleményt, hogy az élet különböző területein csak azok tudnak megfelelően teljesíteni – a munkában, a párkapcsolatban, és igen, még anyaként is – akik elégedettek önmagukkal, akik ki tudnak teljesedni. Természetes igénye nőként, hogy vonzó keblekre vágyik. A megereszkedett keblek aláássák az önbizalmat, megingatják a hölgyeket a nőiességükben, nem teszik lehetővé a felszabadult intim kapcsolatot sem. Esztétikai és lelki okai is vannak tehát annak, hogy valaki a változás útjára szeretne lépni. Ismerkedjen meg a mellplasztikai lehetőségeivel, tájékozódjon a beavatkozások mikéntjéről! Sokat segíthet, ha hall vagy olvas személyes tapasztalatokat, hasonló helyzetben lévő nőkkel beszél. Amikor már megfogalmazódott önben a változásra való igény, akkor van itt az ideje a tökéletes plasztikai sebész megtalálásának. Én ugyan Dr. Rusz Zoltánt ajánlom önnek, objektív, tényszerű indokokkal és mások véleményével alátámasztva, de érdemes az első, személyes benyomására is hagyatkoznia. A személyes konzultáció a legtöbb helyen csak akkor „ingyenes”, ha a műtétet is az adott plasztikai sebésszel végezteti el, mégis érdemes megkeresni azt, akiben maradéktalanul meg tud bízni. Az Ars Corporisnál a mellfelvarrás implantátum beültetésével formás kebleket és vonzó dekoltázst eredményez, keresse Dr. Rusz Zoltánt bizalommal!