saját zsírral való feltöltésA statisztikai hivatal adatai szerint egyre több hölgy vállalkozik arra, hogy alávesse magát egy plasztikai beavatkozásnak, melyek közül még mindig a mellnagyobbítás számít a legnépszerűbbnek. Többféle ok játszik szerepet abban, hogy a vállalkozó kedv megnövekedett. Fontos kiemelni azt a tényt, hogy a plasztikai sebészet az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő ága, ahol, éppen ennek köszönhetően, a legkisebb az esély a szövődmények, fertőzések kialakulására. Az új, kisebb kockázatú, jó hatásfokú beavatkozások és műtéti statisztikák biztonságérzetet adhatnak. Az Ars Corporis honlapján természetesen fel vannak tüntetve a lehetséges negatív következmények is, hiszen ezek ismerete nélkül, még ha a bekövetkezésükre kicsi is az esély, nem lehetséges a felelősségteljes döntés meghozatala. A mellplasztika iránt való érdeklődés tettekké válása amiatt is bekövetkezhetett, mert az életszínvonal növekedése miatt többen engedhetik meg maguknak, hogy elérjék a vágyott kebel formát és méretet. Nem szabad eltitkolni azt, hogy a mellplasztikai műtétek döntő többségét nem finanszírozza az egészségügyi alapellátás, csak nagyon indokolt esetben, hosszas bürokratív procedúra után, kötött feltételek mellett van rá esély, hogy ne saját magunknak kell állni a költségeket. Így mindenkinek önköltséggel kell számolnia, amelynek nagysága régiónként eltérő lehet. Érdemesnek tartom itt felhívni a figyelmet arra, hogy a túl alacsony ár sokszor gyanúra adhat okot, hiszen a minőségi anyagok használata a plasztikai sebészek számára is jelentős költséget jelent, ezek alkalmazása nélkül pedig a végeredmény kinézete, tartóssága kerül veszélybe, és a kockázatok, szövődmények megnövekedésének esélye nő. Dr. Rusz Zoltán olyan plasztikai sebész, aki kizárólag a legjobb minőségű anyagokat használja, szaktudása és tapasztalata pedig garanciát jelent arra, hogy a legmodernebb eljárásokat is biztos kézzel végzi el. A harmadik ok, amely miatt egyre több hölgy szánja rá magát, az a csoportnyomás, a valakire hasonlítani akarás vágya. Ahhoz, hogy valóban elégedettek legyünk a plasztikai beavatkozás végeredményével, és hogy igazi, pozitív változást hozzon az életünkbe, fontos, hogy saját magunk miatt vágjunk bele, ne pedig más, vagy esetleg a média nyomásának a hatására.

A hagyományos, implantátum beültetésével elvégzett mellnagyobbítás mellett egyre többen érdeklődnek a saját zsírral való feltöltés iránt is. Ezt mutatják a statisztikai adatok mellett, a fórumokon, blogokon megjelenő bejegyzések, véleménykérések, felmerülő kérdések is. Ez az újfajta beavatkozás az Ars Corporisnál is elvégeztethető. Mi lehet vajon ennek a megnövekedett érdeklődésnek az oka? Abban keresendő, hogy az esztétikai trendek is változnak, így a teljesen kerek, nagy méretű keblek helyett már a természetes kinézetű, tapintású és közepes méretű keblek dívnak. Ennek az eljárásnak köszönhetően ugyanis csak egy – két mérettel lehet megnagyobbítani a melleket, nagyobb növekedés elérésére nincs lehetőség az alkalmazásával. Ki kell emelni azt is, hogy míg sokakat visszatartott az implantátum beültetésétől az, hogy egy idegen anyag kerül a szervezetbe, addig a saját zsírral való feltöltés esetében ez kiküszöbölhető, hiszen a testből nyert speciálisan kezelt zsírsejtek segítenek a kívánt méret elérésében. A kevésbé – vagy egyáltalán nem – látszódó hegek is felé billentik a mérleg serpenyőjét. Ennek volt köszönhető az, hogy olyan hölgy is nyerhetett már szépségkirálynő választást, aki átesett ilyen beavatkozáson, míg az elképzelhetetlen volt, hogy a bizonyítékot nyert plasztikai beavatkozás után ne vegyék le a szépségkirálynő fejéről a koronát.

Természetesen nem csak a kebleket lehet feltölteni a saját zsírral, a fenék, vádli megnövelésére, vagy hegek korrigálására is használható. Érdemes tehát alaposabban megismerkedni vele! Miért váratott ennyit magára ennek a beavatkozásnak a térhódítása? Ennek oka abban keresendő, hogy a beültetett zsírszövet akár fele már fél év alatt is felszívódhatott, és a hatása nem volt tartós, hiszen pár év alatt nyomtalanul eltűnt. Hosszas kutatások és technikai újítások kellettek hozzá, hogy biztatóbb eredmények lehessen kapni. De mivel száz százalékosan most sem marad meg a zsír, egy jelentékeny része felszívódik, ezért úgynevezett túltöltést kell alkalmazni. Ennek köszönhetően évekkel a beavatkozás után is az eredetileg megbeszélt méretű maradhat a keble. Nagy tapasztalatot és szakmai tudást feltételez ez a fajta mellnagyobbítási eljárás. Az orvosoknak ugyanis nagy gondot kell fordítania a zsírszövetek épségére. A sérülések elkerülésére az ülepítés, a centrifugálás is egy lehetséges módszer lehet. A zsírsejtek levétel és beültetése is nagy jártasságot igényel. Dr. Rusz Zoltán olyan plasztikai sebész, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, magánpraxisban és kórházi orvosként is. Szakmai tudását folyamatosan frissen tartja, a legmodernebb eljárásoknak is szakavatott ismerője. Bizalommal fordulhat hozzá, bátran helyezheti szépségét és egészségét a kezébe. A saját zsírral való mellfeltöltés történhet csupán érzéstelenítésben, de természetesen van lehetőség arra is, hogy altatva legyen a műtét közben.

A legelső feladat a zsírsejtek leszívása az előre meghatározott területről, amely leggyakrabban a has, a combok vagy a derék tájékáról történhet. Ez az oka annak, hogy nem választhatja mindenki ezt a módszert, hiszen megfelelő test – zsír aránnyal kell rendelkezni hozzá. A leszívás alkalmával akár egy liternyi zsírra is szükség lehet, mely természetesen speciális kezelésekkel tesznek alkalmassá a beültetésre, és a kívánt végeredmény elérésére. Speciális kanülök segítségével lehet a mell szövetébe juttatni. Célzottan lehet elvégezni a mellnagyobbítást, az előre kijelölt területek mirigyállománya közé kis bemetszéseken keresztül kerül. Ezeket a kis bemetszéseket csupán néhány öltéssel lehet zárni. Mivel kisebb a bemetszés, mint az implantátum esetében, így kevesebb és halványabb heg maradhat hátra. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az implantátumok beültetéséhez szükséges bemetszések viszont olyan helyen vannak, melyek nincsenek szem előtt. Mindkét esetben szükséges lesz egy speciális melltartó, ruha viselése: a kompressziósé. Erre az Ön érdekében van szükség, hogy a melle valóban azt a formát érje el, amire vágyott. A műtét utáni lábadozás időszakában enyhe fájdalom lehetséges, melyet a terület jegelésével és fájdalomcsillapítók segítségével enyhíteni lehet. A fizikai igénybevétel természetesen csak fokozatosan kezdődhet meg. Az önmagunkra való odafigyelés, és a plasztikai sebész utasításainak pontos betartása elengedhetetlen a cél eléréséhez.

A mellplasztikai beavatkozások elvégzése manapság kis kockázattal és valóban az elképzelt és a megbeszélt végeredménnyel záródik az esetek nagy többségében. Az implantátum beültetésének és a saját zsírral való feltöltésnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Az, hogy melyik beavatkozás kerül elvégzésre nem csak egyéni döntés lesz. Az orvosi vélemény és az anatómiai felépítés is megszabja azt, hogy végül melyikkel van a legnagyobb esélye arra, hogy elérje a célját. Azok a hölgyek, akik elégedetlenek a keblükkel, nem kell, hogy beletörődjenek a jelenlegi állapotba. Ahogyan azt láthatta, több különböző eljárás is a rendelkezésére ahhoz, hogy a vágyak valósággá váljanak. A szép dekoltázs, a formás és méretes keblek nem csak kevesek kiváltsága többé. Érdemes megismerkednie a plasztikai sebészet legújabb vívmányaival és jól bevált, több évtizede használt módszereivel, és élveznie a hatásukat. Az Ars Corporisnál ehhez minden körülmény adott, jelentkezzen be személyes konzultációra!